Kunstenaars

MANDREW CROES

Mandrew is de spring in het veld van het atelier. Hij isamper een jaar van school af. Mandrew is een en al beweeglijkheid en spontaniteit. Hij is dol op cartoons en computer spelletjes. In zijn wereld komt hij cartoonidolen en helden tegen die hij graag wil portretteren. Hierin legt hij de lat erg hoog en dat is tevens z'n struikelblok. Mandrew heeft een fantastische authentieke tekenhand, maar hij wil de helden precies zo maken zoals ze er op het plaatje uitzien. Mandrew vraagt hierin ondesteuning, resultaat wordt stapje voor stapje bereikt.

Mandrew heeft in zijn weg naar volwassenheid al veel mee moeten maken. Dit heeft hem z'n aanstekelijke humor en ondeugd niet kunnen ontnemen.

Wij zijn blij met dit prachtige, eerlijke jong mens. Wij begeleiden hem met plezier in zijn pad naar meer zelfvertrouwen, zodat het vele dat hij in zich heeft tot ontwikkeling kan komen. 

SOPHI-AN

Sophi-An "De Dolfijnshow
Sophi-An "De Dolfijnshow

SophI-An is een nieuwe kunstenares werkzaam in het atelier van FrontaalKunst, net begonnen met haar eerste activiteiten op beeldend gebied.

SophI-An werkt verder ook als medewerkster bij Grand Café/ restaurant “De Lindenhof” in Soest.

 

Sophi-An is een vrolijke meid die ontzettend geconcentreerd met haar werk bezig is. Ze is de eigenzinnigheid zelf, hetgeen wij zien als een fantastische eigenschap.

Sophi-An is de baas over haar doek of papier waar op zij werkt. Zij werkt volledig zelfstandig, maar adviezen neemt ze als ze zorgvuldig in de week gelegd werden toch ter harte maar ze geeft hier wel haar hoogstpersoonlijke invulling aan.

LOUIS PLOEGMAKERS

Louis Ploegmakers "Visjes in keramiek"
Louis Ploegmakers "Visjes in keramiek"

Louis is een jong en veelbelovend kunstenaar.

Louis is net begonnen met zijn ontdekkingstocht lang de mogelijkheden om zich op het 2-D en 3-D vlak beeldend te uiten.

Voor ons als begeleiders bijzonder, fascinerend en inspirerend om dit proces ‘over de schouder heen te mogen volgen.

 

Louis maakt de meest verassende keuzes, waarbij je handen soms jeuken om in te willen grijpen. Maar dat is niet de bedoeling, handjes thuis. Deze zelfdiscipline, het proces volgen, maar op afstand blijven, je inleven in de belevingswereld van de persoon loont zich altijd weer.

Wij zijn erg blij met Louis, hij belooft een fantastisch kunstenaar te worden. Het mes snijdt aan twee kanten, kunst zal Louis veel bieden, wij hebben veel te ontdekken. Louis maakte reeds prachtige schilderijen op groot formaat en een aantal bijzondere keramische werkstukken. 

SAMANTHA PINCHETTI

Samantha Pinchetti met "vakantie in  Frankrijk"
Samantha Pinchetti met "vakantie in Frankrijk"

 

De bescheiden Samantha is een mens om van te houden.

Deze positief ingestelde jonge vrouw werkt al enige jaren op ons atelier.

 

Na lange tijd voetje voor voetje, aarzelend bezig te zijn geweest en maandenlang over een werkstuk te doen, is het hek van de dam.

Het is echt een belevenis om Samantha de laatste maanden aan het werk te zien, ze komt helemaal los. Samantha maakt soms 2 schilderijen op een dag. Zij probeert alle technieken uit. Samen met haar collega’s maakt ze nu zelfs foto’s en films.

 

Wat is er leuker dan dit proces van deze kunstenares van dichtbij mee te maken? Ze beleeft op een enthousiaste en aanstekelijke manier, ontzettend veel plezier aan haar werk. 

LARISSA VAN GOOIJEN

Larissa van Gooijen met "Casa di Larissa"
Larissa van Gooijen met "Casa di Larissa"

 

 

Larissa van Gooijen werkte enige jaren in het wijkcentrum De Malbak in Blaricum waar FrontaalKunst al meer dan 20 jaar een cursus Beeldende Vorming biedt.

Larissa is voortdurend met een persoonlijk onderzoek bezig. Zij heeft zich reeds ontwikkelt tot een kunstenares die fantastische mozaïeken maakt.

Momenteel verdiept Larissa zich in het tekenen. Zij maakt studies op het gebied van stillevens, perspectieftekenen en de menselijke anatomie. Zij wil hier alles over weten.

Met de meest uiteenlopende beeldende middelen maakt ze tientallen snelle schetsen die ze bij uitzondering verder uitwerkt.

MARGREETH KWANTES

Margreeth Kwantes aan het werk op de Kunstmarkt
Margreeth Kwantes aan het werk op de Kunstmarkt

 

 

Margreet werkt nog niet zo lang op het atelier.

 

Zij was aanvankelijk erg geïnteresseerd in het uitvoeren van toegepaste kunst artikelen en decoratieve textiele werkvormen.

Langzaamaan is ze daarnaast bezig gegaan met tekenen en schilderen.

 

Margreet vind het leuk om eerst een perfect uitgevoerde lijntekening te maken die ze later inkleurt.

Margreet houd ook van fotograferen en filmen.

Margreet is nu nog erg bezig met zich te concentreren welke richting zij op wil gaan met haar werk.

SANDER SCHUILENBURG

Sander Schuilenburg
Sander Schuilenburg

Sander heeft een breed interessegebied. Hij schrijft gedichten, hij tekent en schildert, speelt schaak en darts, hij is geïnteresserd in autotechniek en computers en hij houdt van reizen. Sander werkt met enthousiasme en overtuiging, hij maakt in enkele minuten een lijnenspel dat hij verder afwerkt met kleurvlakken, codes, teksten en losse letters en cijfers.

Sander: "Alles wat ik bij FrontaalKunst maak is een impressie van wat in me leeft, de vorm en de kleur. Ik schilder voor de groei, de rest is minder belangrijk. Conclusie, kunst is voor de mens en niet de mens is voor de kunst. Het definieren van de persoon in al zijn/ haar omgeving daar gaat het om. In 2006 kwam ik in contakt met de bijbel. Dit boek is al bijna 10 jaar de basis van mijn eigen ervaring. Van hieruit is het schrijven van gedichten voortgekomen, uit een groei in de tijd net als met schaken".

DIANA HOGEVEEN

Diana Hogeveen
Diana Hogeveen

Diana Hogeveen is een aanwinst voor onze kunstwerkplaats. Zij is al langere tijd met kunst bezig.

 

Wij verwachten dat zij zich tot een goed kunstenares zal ontwikkelen.

 

Met een enorme concentratie brengt zij laag over laag lijnen en structuren aan op het papier. Zij gebruikt op dit moment overwegend kleurpotloden, maar zij heeft al aangegeven dat zij zich ook andere schildertechnieken wil eigen maken. Diana beschikt nu al over een eigen beeldtaal.   

 

 

 

MEREL ÖFNER

Merel Öfner
Merel Öfner

 

Merel is een vrolijke jonge meid die naast haar drukke baan in de horeca twee dagen op het atelier werkt. Merel werkt gestructureerd. Zij begint haar werkdag met het zorgvuldig bijvullen van haar palet. Alle kleuren moeten aanwezig zijn anders kan ze niet komen tot een verantwoorde kleurkeuze. Rondom het schilderij moeten doekjes liggen om de te natte verf weg te nemen.

Merel begint haar schilderij met het aanbrengen van een aantal grote doorlopende lijnen. Die geven vakken aan die of een aaneengesloten kleur krijgen of worden verdeelt in een groot aantal kleine vakjes die elk een andere kleur krijgen.

page loading