Special Award 2015

MARION RUITENBEEK en MARCELLA CAMPFENS GENOMINEERD !

Marion Ruitenbeek en Marcella Campfens.. BLIJ !
Marion Ruitenbeek en Marcella Campfens.. BLIJ !

Genomineerd!

Wij zijn er bijzonder trots op dat twee mensen, Marion Ruitenbeek werkzaam op  het atelier van FrontaalKunst en Marcella Campfens, werkzaam bij FrontaalKunst van 2009 tot 3 juni jl. zijn genomineerd voor de prestigieuze Special Award 2015. Wij feliciteren Marion en Marcella van harte met deze nominatie, een hele eer!

 

Special Award 

De Special Award 2015 is dé landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een beperking. De wedstrijd wordt eens in de drie à vier jaar georganiseerd door Stichting Special Arts. Het doel is: deze kunstenaars een kans geven hun talent te ontwikkelen en hun kunstuitingen onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De wedstrijd is bedoeld voor kunstenaars met een verstandelijke, fysieke of psychische beperking.

 

Deelnemers maken kans op verschillende prijzen: kunstenaarsprijzen, de jong talentprijs (tot 35 jaar) en de publieksprijs.

 

 

 

*************************************************************************

 

 Winnaars juryprijzen Special Award 2015 

 

 

Prijzen

De juryprijzen zijn op dinsdag 3 november uitgereikt. De eerste prijs ging naar Derk Wessels, de tweede prijs naar Gijs Ambrosius en de derde prijs naar Joke van Rede Spies. Hendrik Frankena mag zich het jong talent van 2015 noemen. Lees hier meer over de prijsuitreiking. Amstelveenweb wijdde een bijzonder item aan de prijsuitreiking en opening van de Special Award 2015 expositie. Bekijk hethier. Ook was er aandacht bij RTV Amstelveen (start bij minuut 7.22).

 

  

 

Eervolle vermeldingen 
Door de hoge kwaliteit en diversiteit stond de eindjury – bestaande uit toneelspeler en Outsider Art verzamelaar Dick van den Toorn en beeldend kunstenaars Lucassen, Rosemin Hendriks, Arthur Prins en Jannemiek Tukker – voor een moeilijke keuze. De juryleden besloten aan vier kunstenaars, die tijdens het proces steeds opnieuw genoemd werden en van wie het werk hen bleef intrigeren, een eervolle vermelding toe te kennen: Marcella Campfens, Jefke Dijkstra, Moniek Gerrits en Eddy Tijink.

 

Lees het persbericht en blog over de prijsuitreiking.

 

 

 

Amstelveenweb wijdde een bijzonder item aan de prijsuitreiking en opening van de Special Award 2015 expositie. Bekijk het hier.

 

Ook was er aandacht bij RTV Amstelveen (start bij minuut 7.22).

 

Op zondag 29 november wordt de Publieksprijs uitgereikt. 

 

Bezoek de tentoonstelling Special Award 2015
29 oktober t/m 6 december 2015
Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
+31 (0)20 641 57 54

 

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag en zondag: 13:00 - 17:00

 

Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 6,00
Kinderen tot 12 jaar: Gratis
Museumkaart: Gratis
ICOM: Gratis

Zie https://www.jvdtogt.nl/bezoek/ voor meer informatie.